Archiwum wydarzeń



Słodki Tydzień Bez Cukru (10-17 października 2015)

Barbara Wojtaszek
Słodki Tydzień Bez Cukru w barze Vega (al. Jana Pawła II 36c): Twoje 7+1 kroków na drodze do zdrowia. 7+1 dni wypełnionych wykładami, warsztatami, spotkaniami, konsultacjami. Wszystkie wydarzenia odbywają się w Barze VEGA Warszawa w sali konferencyjnej lub małej barowej.

Program:

10 października 2015 (sobota) – 15.00 – 16.00 SŁODYCZ ŻYCIA Z JOGĄ ŚMIECHU Piotr Bielski, pierwszy jogin śmiechu w Polsce pomoże nam napełnić się radością i pozytywną energią na cały tydzień!
16.00 – 18.00 DLACZEGO JEDZENIE UZALEŻNIA? (A SZCZEGÓLNIE SŁODYCZE) spotkanie z dr Tomaszem Teodorczykiem, rozmowa o psychologiczno-neurologiczno-fizjologicznych aspektach uzależnienia od jedzenia, zwłaszcza od cukrów prostych. Zapewniamy darmowy słodki poczęstunek:)
11 października 2015 (niedziela) – 16.00-17.00 ZAKWASZENIE ORGANIZMU – SKĄD SIĘ BIERZE I CO Z TYM ZROBIĆ? spotkanie z Agnieszką Wiśniewską, dietetykiem, trenerką jogi i specjalistką od zdrowego stylu życia.
17.00-18.00 warsztaty sadzenia roślin słodzących (stewia) oraz stabilizujących poziom cukru we krwi (żyworódka). O cechach i pielęgnacji roślin opowie Magda Zielezińska. W trakcie spotkania i warsztatów – darmowy słodki poczęstunek:)
12.10.2015 (poniedziałek) – 18.00 – 19.00 wykład „CZEGO JESZCZE NIE WIESZ O CUKRZE? Sacharoza, glukoza, fruktoza, cukier dodany i ich wpływ na organizm. Indeks glikemiczny”. Prowadząca: Małgorzata Sobczyk, dietetyk.
19.00 – 20.00 warsztaty słodyczy bezcukrowych – Magda Zielezińska zaprezentuje różne wariacje słodkości oparte na suszonych owocach oraz nasionach/ziarnach. Wytworzone słodycze można będzie zjeść lub zabrać do domu!
13.10.2015 (wtorek) – 18.00 – 19.00 wykład „CUKIER A WYGLĄD ZEWNĘTRZNY: skóra, włosy, cera, otyłość”. Prowadząca: Iwona Kibil, dietetyk z WegeCentrum.
19.00 – 20.00 warsztaty słodyczy bezcukrowych – sekrety słodkości wyrabianych w barze Vega – wytworzone słodycze można będzie zjeść lub zabrać do domu!
14.10.2015 (środa) – 18.00 – 19.00 wykład „Czy i jaki CUKIER jest konieczny DLA SPORTOWCÓW?” Prowadząca: Anna Żuławnik, dietetyk w klinice Butterfly Health and Beauty.
19.00 – 20.00 warsztaty słodyczy bezcukrowych – słynny bloger kulinarny Weganon pokaże CZEKOLADĘ W JESIENNYCH OWOCACH: batoniki, tarty, itp. Wytworzone słodycze można będzie zjeść lub zabrać do domu!
15.10.2015 (czwartek) – 18.00 – 19.00 – 20.00 wykład łączony z warsztatem „ZDROWY LUNCH DO SZKOŁY I PRACY – TEORIA I PRAKTYKA” Prowadząca: Agnieszka Senk, dietetyk Bodylicious
16.10.2015 (piątek) – 18.00 – 19.00 – 20.00 wykład łączony z warsztatem „JAK ROZMAWIAĆ Z DZIEĆMI I CO IM GOTOWAĆ, żeby nie domagały się przetworzonych słodyczy – kształtować zdrowe nawyki, nie tworząc sztucznych zakazów?” Prowadząca: Agnieszka Kopczyńska, specjalistka ds. żywienia i dietetyki, blogerka kulinarna.

KOSZT UDZIAŁU: dla osób, które wsparły Słodki Tydzień za kwotę 33 zł lub więcej WSTĘP WOLNY na wszystkie wykłady i warsztaty (pakiet Śliwkowe Łasuchowanie https://wspieram.to/projekt/5310/sodki-tydzien-bez-cukru). Dla pozostałych koszt wejścia na 1 dzień imprezy (wykład+warsztaty) wynosi 15 zł.
17.10.2015 (sobota) od godz. 16.00 OTWARTY wykład psychodietetyka Jowity Nesterowicz „PSYCHOFIZJOLOGICZNE UZALEŻNIENIE OD CUKRU”. Od godz. 17.00 OTWARTE warsztaty kreatywnego pisania Loesje pod ogólnym hasłem ‚zdrowie’;
20.00 – 24.00 słodka potańcówka z poczęstunkiem:) Dla osób, które wsparły Słodki Tydzień za kwotę 44 zł lub więcej WSTĘP WOLNY (pakiet Marchewkowe Pole), dla pozostałych koszt wynosi 20 zł (pod warunkiem, że będą jeszcze wolne miejsca:)